Blogglistenhits

søndag 11. februar 2018

"Engasjerende naturfag"-foredrag - for både den ene og den andre!

Innimellom gjør vi foredrag for lærere eller lærerstudenter, og foreløpig har vi to foredrag på gang for i år - ett for realfagslærere i en fylkeskommune, og ett for grunnskolelærere via en høyskole. Det gleder vi oss til!

På våre foredrag blir det ofte litt "learning by doing", ved at deltagerne blir "klassen" og at vi gjøre disse pedagogiske grepene på dem. Mange lærere sier etterpå at de føler seg i stand til å teste ut de pedagogiske grepene på klassene sine uten mer forberedelser. Og det er nettopp noe av tanken vår bak arbeidet vårt - at det skal være enkelt å ta disse pedagogiske grepene eller arbeidsmåtene i bruk.


Vi har gjort våre "Engasjerende naturfag"-foredrag for mange ulike grupper lærere - for eksempel:


  • Realfaglærere i en fylkeskommune

I fjor hadde vi for eksempel et foredrag på fagdag for realfagslærere i Hedmark fylkeskommune
  • Grunnskolelærere i en kommune

I 2017 møtte vi også grunnskolelærere i Porsgrunn kommune.  • Alle lærerne på en videregående skole
På Tryggheim videregående skole i Rogaland hadde vi for første gang foredrag for alle faglærerne på en skole. Og det viste seg at de pedagogiske grepene var interessant for lærere i alle fag.

Det vi ikke visste da vi begynte med dette arbeidet for en ti års tid siden, har vi skjønt underveis: Nemlig at de pedagogiske grepene er relevante for alle som ønsker å engasjere elevene i teoriundervisning - uansett elevenes alder og uansett fag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar