Blogglistenhits

søndag 3. mars 2019

Om bærekraftig utvikling: "Ecology", "Jo!" og "Vi ska ta över världen"

Vi blir alltid glade når vi kommer over låter som vi kan bruke i naturfag. Elevene blir ofte svært engasjerte i diskusjonene nå et tema knyttes til musikk og låttekster på denne måten.

De siste månedene har vi kommet over hele tre låter som vi kan relatere til temaet bærekraftig utvikling. Hvis du ikke har fått dem med deg, lister vi opp alle tre her:


"Ecology"

Se innlegget "Bærekraftig utvikling - og Marvin Gaye, rett og slett!". Låta ble gitt ut for hele 50 år siden, men kan fremdeles oppleves som aktuell. Om hvordan vi mennesker forurenser og påvirker Jorda, og om hvilket ansvar vi har. 


"Jo!"

Se innlegget "Jo! Det går nok bra!" En prat om bærekraftig utvikling. Teksten er en slags dialog mellom en JEG-person som nevner opp en serie uttalelser om ting han ikke trodde var greit å gjøre, som for eksempel sage av greina man sitter på - og en DU-person, som sier at "Jo! Det går nok bra!". Tanker om samfunnet og vår utvikling ligger åpenbart bak her, og dette kan det være interessant å få elevene til å tenke litt rundt. 


"Vi ska ta över världen"

Se innlegget "Vi ska ta over varlden" - om bærekraftig utvikling. Lalehs tekst, med setninger som "Vi skal ta över världen... göra jorden hel ... göra vattnet rent ..." og "Vi skal slåss mot Goliat!", gjør inntrykk når alle som synger ser rett i kamera - på oss - mens de synger. 
Har DU gjort noen erfaringer med å bruke låttekster på denne måten?

Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet. Og tips oss gjerne om andre låter som kan relateres til naturfag-temaer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar