Blogglistenhits

søndag 18. august 2019

Hmm - hva tenker vi å blogge om i høst?

Etter en sommerferie er vi klare til blogge om naturfag og undervisning og læring igjen. Vi er nå inne i vårt fjerde år som "Engasjerende naturfag"-bloggere, og har fortsatt noe vi har lyst til å si og skrive om.


Så hva skal vi skrive om i år?






Nye arbeidsmåter

Vi har beskrivet ganske så mange arbeidsmåter etter hvert, både i bøkene våre og her på bloggen, men av og til kommer vi på nye også. De vil vi skrive om her, så klart!



Recaps

Arbeidsmåtene, som vi også kaller pedagogiske grep, går ikke ut på dato. De kan brukes på alt mulig av faglig innhold, og på alle fag og trinn, så en arbeidsmåte vi skrev om for to år siden er like aktuell i dag. Mange følgere setter også pris på å bli minnet på arbeidsmåter. Så recaps fortsetter vi med!



"Det store mysteriet"

Vi har noen tanker om undervisning og arbeidsmåter som vi vil komme tilbake til i en liten serie. Må bare tenke litt mer først!



Design av timer

Dette er en serie vi har hatt over litt tid, hvor vi viser hvordan vi kombinerer ulike arbeidsmåter til en undervisningsøkt, også sammen med vurdering for læring. 



Nye læreplaner skal inn i skolen

Gjennom Fagfornyelsen skal skolen videreutvikles, og dette synes vi det er interessant å tenke rundt. Våre arbeidsmåter vil være like aktuelle for de nye læreplanene, og dette vil vi nok mene noe om!




Har DU noen innspill?

Alltid interessant å høre hva dere følgere mener, så kom gjerne med innspill. Hva synes DU det er interesant å lese om? Hva gir DEG inspirasjon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar