Blogglistenhits

onsdag 7. desember 2016

"Engasjerende naturfag"-foredrag fra sør til nord!

I år har vi satt ny Engasjerende naturfag-rekord når det gjelder foredrag i "Norge på langs". Vi kan nemlig si at vi har vært helt fra Kristiansand til Trondheim og til Harstad! Riktignok ikke så mange flere steder, men uansett et bra utslag i nord-sør-retning, altså. Fra tidligere har vi vært helt fra Bergen i vest til Gardermoen i øst også - og hvem vet hvor vi kommer i 2017?

"Veldig fint å få være elev, så en kjenner på kroppen hvordan arbeidsmåten er for elevene", sa en lærer etter Engasjerende naturfag-foredrag i høst. I våre foredrag har vi nemlig mange praktiske innslag. Da blir deltagerne selv "klassen", og får øve på miniversjoner av de pedagogiske grepene. Når lærerne får erfare dette selv, tenker vi at det er mye lettere for dem å ta grepene i bruk med egne klasser.

De pedagogiske grepene passer på alt mulig faglig innhold. De er bare måter å arbeide på, og kan fylles med alle slags tema eller fag, og vi vet at lærere bruker dem både i på barnetrinnet, ungdomstrinnet, på videregående skole og på høyskole /universitet. Nyttige verktøy, med andre ord!

For naturfaglærere i Troms fylkeskommune var det lett å lære seg svar-tegnene i 1,2,3,4,5-quiz. Verre ble det da spørsmålene dreide seg om nett-TVserien Skam - da ble de fleste raskt slått ut. Vi kan jo ikke spørre naturfaglærere om naturfagspørsmål når de skal øve på denne arbeidsmåten - da svarer bare alle riktig hele tiden!


I våres hadde vi et inspirerende møte med naturfaglærere i Vest-Agder fylkeskommune

Så får vi se hvor Engasjerende naturfag tar oss neste år!

For dere som ønsker å kontakte oss om foredrag, finner dere kontaktinformasjon under en av fanene øverst på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar