Blogglistenhits

søndag 6. september 2020

Når vi vil at elevene skal få bevege på seg: Hvilke arbeidsmåter velger vi da?

Alle har godt av å bevege på seg, og vi har ofte sett at bevegelse gir ny energi og engasjement og en opplevelse av variasjon hos elevene.  Kanskje er dette spesielt viktig for elevene på studiespesialisering, som sitter mye ved pultene sine.

Elever er forskjellige, og de trives og lærer best på ulike måter. Noen elever setter stor pris på det hvis de får muligheten til å bevege på seg eller gjøre noe fysisk. Her finnes det mange muligheter!


Tips til arbeidsmåter som ligger her på bloggen


Idag har vi fire tips:

  • Å bygge det høyeste tårnet, se lenke her. Her blir elevene kjent med begreper fra den vitenskapelige metoden, samtidig som de får bevege på seg, samarbeide og bli litt kjent.  • Steinleken, se lenke her. Elevene skal løse oppgaver i grupper, og alle må løpe litt! Det hele foregår selvfølgelig ute.

  • Ribbon game, se lenke her. En veksling mellom samtale i gruppe og at elevene går rundt i klasserommet og intervjuer andre elever om konkrete fagspørsmål.
Foto: Eirik Halvorsen (www.eirikhalvorsen.com)  • Og en litt tullete greie helt til slutt, som gjør at man også må le litt: Boogie boogie, se lenke her.Lykke til!


Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar