Blogglistenhits

søndag 9. oktober 2022

"Kan dette fungere for min klasse?"

Vi forfatterne av Engasjerende naturfag-bøkene har mange forslag til elevaktive arbeidsmåter som lærere i alle fag kan bruke med elever i alle aldre i klasserommene sine. Med bakgrunn i vår egen erfaring som lærere har vi forsøkt å være tydelige og praktiske i våre beskrivelser, slik at arbeidsmåtene lett kan tas i bruk. 

Men: Det er likevel den enkelte lærer som må vurdere hva som vil fungere for eget behov eller for den enkelte klasse. For eksempel læreren som ville prøve Steinleken: "Jeg har en litt urolig klasse, og tenkte at dette ville være midt i blinken for dem. Ut i frisk luft og bevege på seg, og med litt tidspress og sånn! Men jeg så også at det kunne bli vanskelig for disse elevene å holde styr på flere ulike hvite ark sånn i farta, og valgte derfor å lage oppgavearkene i ulik farge for hver oppgave. Jeg synes dette fungerte veldig fint!"

Et lurt grep som ikke vi hadde tenkt på. Vi heier på dere lærere som vil prøve en av arbeidsmåtene, men som gjør egne justeringer når dere synes at det trengs!

Dagens tips er nettopp arbeidsmåten Steinleken, for fremdeles er det gode muligheter for en liten tur utenfor skolebygningen, med test-deg-selv og bevegelse. Vi har tidligere beskrevet denne arbeidsmåten HER. Du finner den også i den nye Engasjerende naturfag-boka, som kom ut våren 2022

Lykke til!

Fargede arbeidsark hadde vi også tenkt på, men ikke at det kunne være lurt å ha ulike farger på de ulike postene - gult på Oppgave 1, rosa på Oppgave 2, grønt på Oppgave 3, osv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar