Blogglistenhits

torsdag 27. juni 2019

Å være lærer ser jo så lett ut!

Hurra for lærerne!


Nå er skoleåret snart slutt, og vi har lyst til å rope et hipp hipp hurra for alle lærere og innsatsen som de gjør!

Sett utenfra er det nemlig mange som har liten forståelse av hvor komplisert det er med undervisning. Vi glemmer aldri noe som en erfaren lærerkollega en gang sa:

Å undervise er som å lære å kjøre en bil når du er fersk som sjåfør. Det er så mye å se på og passe på! Hva skjer rundt deg? Når skal du begynne å bremse? Og hvordan var det med denne kløtsjen? Og så videre. Og i tillegg skal du sørge for framdrift. Dette er ikke enkelt! 

Dette bildet på undervisning har vi aldri glemt, og vi synes det uttrykker hvor komplisert undervisning er. Det ser nemlig så lett ut fra utsiden - akkurat som det ser lett ut å bare kjøre bil.

Og hvis vi igjen ser på bildet med bilkjøringen - det er jo også så mye annet enn selve "kjøringen" vi som lærere skal holde styr på. Kjørereglene justeres hele tiden, så her er det bare å henge med. I tillegg kommer det jevnlig nytt teknisk utstyr, som det forventes at man bare plutselig skal "kunne".

Tilbake til klasserommet. Lærere har gjerne 30 elever på en gang, og det er bare i en klasse, og det er hele tiden tusen ting som skjer. Og det er DU som skal forholde deg til alt  sammen - OG sørge for framdriften.Sommerferie og pustepause


Men NÅ er det sommerferie. Nå tenker vi på andre ting og gleder oss over feriedager og annerledes dager. Vi lader opp med sol og sommer, turer i skog og mark, late dager - og annet som gir oss glede. Dette trenger vi også!

En riktig god sommer til alle som følger Engasjerende naturfag - vi er tilbake uti august en gang!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar