Blogglistenhits

søndag 13. februar 2022

Engasjerende TIMER, for arbeidsmåtene passer for alle fag


Mange lærere har for lengst oppdaget at de kan bruke arbeidsmåtene som vi presenterer, i alle mulige andre fag enn naturfag. Arbeidsmåtene våre er på en måte strukturer, som alle slags fagtema kan puttes inn i. De kan dermed også passe for alle mulige fag

Lærere i fag som engelsk, religion, historie, matematikk eller mat- og helsefag har skrevet til oss og fortalt at de har kjøpt bøkene våre, og bruker alle de ulike arbeidsmåtene på tema i sine egne fag. Vi syntes dette har vært utrolig gøy å høre. Grunnen til at vi selv har tatt utgangspunkt i faget naturfag i bøkene våre, er jo at dette var vårt eget faglige ståsted. Vi var selvfølgelig klar over at arbeidsmåtene er pedagogiske grep, og derfor kunne være relevante for mange andre enn naturfaglærere. Men dette er det altså mange lærere som har funnet ut selv!

En gang holdt vi et foredrag for lærerne i alle fag på en hel videregående skole, der vi nettopp fokuserte på at det var engasjerende timer som var poenget. Etterpå var det moro å høre fra lærere i både engelsk, byggfag, matematikk og matfag og så videre om at dette skulle de sannelig ta i bruk allerede i kommende uke!

Disse lærerne hadde da blant annet fått høre om arbeidsmåtene Finn en guru, Kreative produkter, Stasjonsundervisning og Å lage en ræpp.  Har DU kanskje testet ut noen av arbeidsmåtene i andre fag? Fortell oss gjerne om dine erfaringer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar