Blogglistenhits

søndag 17. april 2022

"Kan vi gjøre noe gøy idag, lærer?" 2. Fem på gata

Vårt utgangspunkt er vår egen erfaring med at de aller fleste elever ønsker seg variasjon i arbeidsmåtene, og at mange ofte får ny energi av å plutselig forsøke en helt ny arbeidsmåte. Vi skjønner godt ønsket om å "gjøre noe gøy idag", og synes det er moro å kunne by på arbeidsmåter som skaper både faglig refleksjon OG oppleves som gøy av elevene.

Jevnlig ser vi avisoppslag om at elever trenger å bevege mer på seg i løpet av skoledagen, eller at mange elever opplever skoledagene som ensformige og trenger mer variasjon. Selv mener vi at slike artikler peker på noe viktig, og vi har stor tro på at man gjennom mer varierte arbeidsmåter generelt kan skape mer inspirasjon og engasjement hos elevene. Det er rett og slett dette vi har skrevet snart fire bøker om!

I arbeidsmåten Fem på gata lar vi elevene ta seg en tur ut av klasserommet - rundt på skolen eller ut i gata for å høre med "vanlige folk" om deres meninger om et par faglige spørsmål.


Fem på gata

Denne arbeidsmåten har vi tidligere beskrevet HER
Det vi har lært av arbeidsmåter som dette:

Faglig OG gøy er en super kombinasjon! 

Elevene får planlegge, snakke med andre folk utenfor klasserommet, lytte, notere og diskutere. Ganske dagligdagse ting, men settingen - det å gå ut og snakke med folk, og komme tilbake med noen svar fra "vanlige folk" - gjør at det hele kan oppleves som forfriskende og energiskapende. Og ganske gøy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar