Denne
"Engasjerende naturfag"-bloggen kan fungere som en ressurs for deg som er naturfaglærer eller -student. Her finner du et stort spekter av pedagogiske grep / arbeidsmåter, som du kan ta i bruk i teoriundervisningen på alle slags tema. Se på dem som verktøy det er nyttig å ha i lærer-verktøykassa si, og som du kan ta fram etter behov.
Finnes alle de pedagogiske grepene fra bloggen i bøkene våre?
Nei, ikke alle. Men mange av disse pedagogiske grepene vil nok være kjente for deg som har lest noen av
bøkene våre. Flere har vi også funnet fram til etterpå, og disse finnes derfor ikke i noen av bøkene, men bare her på bloggen. For eksempel:
Likt og ulikt,
Hver for seg og sammen eller
Stein-leken.
|
Stein-leken kan passe ute til våren! |
Hvordan finne fram i eldre innlegg på bloggen?
Det er ganske enkelt. Gå til fanen "Etiketter" på høyre side av bloggen, og velg etiketten "Pedagogiske grep". Da kan du bla deg gjennom ett og ett pedagogisk grep nedover siden. Andre ganger vet du kanskje mer om hva slags type grep du leter etter. Da kan du bruke etikettene som viser forskjellige undergrupper, nemlig "Repetisjon /Oppsummering", "Å aktivere før-kunnskap", "Å snakke fag" eller " Å være kreative".
|
Når elever får være kreative, kan det skje mye spennende. Her har en gruppe elever laget et kreativt produkt av en celle. Og tatt bilde selv, som de sendte til læreren. |
Pedagogiske grep går ikke ut på dato!
Vi synes det har vært interessant og spennende å finne fram til pedagogiske grep eller arbeidsmåter som er enkle, konkrete og anvendelige. Vi liker også at de er "evigvarende" på den måten at de er uavhengige av ulike "diller" som kommer og går, ett eller annet utstyr eller programvare, eller at tidene endrer seg. Pedagogiske grep er nyttige verktøy, rett og slett - og du finner altså en hel haug av dem her på Engasjerende naturfag-bloggen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar